Veel huizenbezitters hebben nog een (deels) aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheek loopt gewoon door, maar moet ooit worden afgelost. In de meeste gevallen gebeurt dat bij de verkoop van uw huis.
Sinds half mei mag er weer worden gereisd voor vakanties naar het buitenland. Het is toegestaan om naar landen te gaan die de code groen of geel hebben. Dat is goed nieuws in coronatijd.
Lees meer: Reizen in coronatijd: wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?
Zoals elk jaar verandert op 1 juli weer een aantal zaken. Zo worden onder meer de huren bevroren en het minimumloon aangepast. Bent u een oproepkracht, dan zijn er ook belangrijke wijzingen op het gebied van het aantal vaste uren.
De zomervakantie nadert met rasse schreden en er is gelukkig weer meer mogelijk. Internetten kunt u tegenwoordig overal: vanuit uw eigen bundel of via een Wifi-netwerk. Via internet kunt u het thuisfront laten meegenieten.
De gemiddelde rentepercentages voor een hypotheek bedragen tegenwoordig minder dan 1 of 1,5 procent. Voor huizenkopers is het dus goed zaken doen met geldverstrekkers. Maar hoe zit het met hypotheken die al wat langer lopen? Oversluiten? Of juist niet? Dit zijn de overwegingen.
Door coronatijd hebben veel mensen de handen uit de mouwen gestoken of dit laten doen. Kijk maar eens om u heen, overal is bedrijvigheid. Iedereen kent wel iemand met een verbouwde keuken, een aangepast dak, een mooie uitbouw, een fraai tuinhuis of nieuwe zonnepanelen.
Sinds 1 april is de zogeheten leennorm voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet aangepast. Uitgangspunt is nu uw huishoudboekje, ofwel: hoeveel geld komt er binnen en wat houdt u over voor levensonderhoud? Kunt u in deze nieuwe situatie meer of minder lenen?
Een lekkere maaltijd schreeuwt om een nóg lekkerder toetje. Of chiquer: dessert of nagerecht. Het koelvak in uw favoriete winkel staat er vol mee, maar er gaat niets boven een eigengemaakt toetje om de maaltijd af te toppen.
Nog net niet te hoeven betalen voor uw spaargeld bij de bank. Dat is de huidige situatie van het spaargeld bij meerdere banken. Veel huizenbezitters zoeken alternatieven voor meer rendement op het spaargeld, bijvoorbeeld door extra af te lossen op de hypotheek.
Lees meer: De voor- en nadelen van extra aflossen op de hypotheek
Een woningbrand is misschien wel het ergste wat u kan overkomen. Een oververhitte oplader, kortsluiting in de feestverlichting of een frituurpan die vlam vat. Vaak zijn het huis-tuin-en-keukenongelukjes die een brand veroorzaken.
Aangename temperaturen en planten in uw tuin die al weer een frisse groene kleur op de wangen krijgen. Kortom: de lente is in aantocht. Maar ook in en om het huis overheersen de lentekriebels.
Veel geldverstrekkers brengen een risico-opslag in rekening boven op uw basis-hypotheekrente. Maar wat als u ondertussen extra aflost of als uw huis flink in waarde is gestegen? Er zijn mogelijkheden minder rente te betalen.
Verplicht opnemen van uw vakantiedagen? Een dreigend ontslag? Geschil met uw aannemer? Mogen reiskosten worden stopgezet bij thuiswerk? Een geschil is zo geboren en voor u het weet staat u voor de rechter.
Het is u vast niet ontgaan. Uw aangifteformulier over 2020 lag de afgelopen weken op de deurmat of zat in uw berichtenbox (DigiD). De Belastingdienst rekent er dit jaar op dat uw formulier niet voor 1 mei, maar voor 8 mei binnen is.
Een nieuwe lente breekt aan en dat maakt mensen steeds vrolijker. Maar niet iedereen is blij met de lente. Voor mensen met hooikoorts breekt een vervelende periode aan. Deze allergie voor pollen veroorzaakt traanogen, niesbuien en verstopte neuzen.
Veel vraag naar koopwoningen en weinig aanbod. De gemiddelde huizenprijzen stegen in de afgelopen maanden met zo’n tien procent. Als huizenbezitter stemt u dat ongetwijfeld vrolijk. Daar staat wel een hogere WOZ-beschikking tegenover.
Lees meer: WOZ-waarde te laag of te hoog? Zó maakt u bezwaar
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief